top of page
INGENIO_edited.jpg

DESPRE COMUNITATE

Valoarea care ne ghidează: să inspirăm pasiune pentru Drept.

Suntem cea mai mare comunitate de pregătire pentru examenele de admitere în profesii juridice. Peste 500 din foștii cursanți INGENIO sunt actuali avocați, judecători, procurori, notari și executori judecătorești.

INGENIO ADMITERE HORIZONTAL.png

CE TIPURI DE CURSURI REALIZĂM. CINE SUNTEM.

CURSURILE INGENIO

Cursurile INGENIO te pregătesc pentru admiterea în barou, INM, magistratură, notariat, licență în drept si executori judecătorești. Studiază alături de noi și îmbunătățește-ti rezultatele la testele-grilă de admitere în profesiile juridice!

avocat-1.jpg

Pregătire pentru ADMITERE ÎN BAROU
 

La cursurile de drept civil, procedură civilă, drept penal și procedură penală, precum și OEPA, Ingenio te pregătește cu scopul direct de a-ți îmbunătăți rezultatele la grilele de admitere. Predăm materia în integralitate, potrivit tematicii de examinare, soluționăm grile, te ajutăm să înveți flexibil și eficient. Alături de noi, pășești pe drumul spre a dobândi roba de avocat!

Gavel

Pregătire pentru ADMITERE ÎN INM ȘI MAGISTRATURĂ
 

La cursurile de drept civil, procedură civilă, drept penal și procedură penală, Ingenio te pregătește cu scopul direct de a-ți îmbunătăți rezultatele la grilele de admitere. Predăm materia în integralitate, potrivit tematicii de examinare, soluționăm grile, te ajutăm să înveți flexibil și eficient.
Ingenio oferă, de asemenea, pregătire pentru proba scrisă/redacțional INM și Magistratură – te învățăm să soluționezi spețele de la proba redacțională în mod complet și eficient.
De asemenea, Ingenio asigură pregătire pentru testul psihologic și pentru interviul final de intrare în INM și Magistratură. La aceste pregătiri, soluționăm spețe de deontologie, comentăm împreună citate relevante, analizăm fișa de prezentare și antamăm tehnici de control al emoțiilor. Împreună cu noi, pășești pe drumul spre INM și Magistratură!

notaire.jpeg

Pregătire pentru ADMITERE ÎN NOTARIAT
 

La cursurile de drept civil, legislație notarială și procedură civilă, Ingenio te pregătește cu scopul direct de a-ți îmbunătăți rezultatele la grilele de admitere. Predăm materia în integralitate, potrivit tematicii de examinare, soluționăm grile, te ajutăm să înveți flexibil și eficient. Examinăm întreaga materie potrivit tematicii de examen și soluționăm împreună zeci de grile, pentru ca tu să fii pregătit corespunzător. Împreună cu noi, descoperi succesul admiterii în Notariat!

cover.jpg

La Ingenio, ai șansa de a te pregăti cu profesori de gândire critică și consilieri de dezvoltare personală, care te vor antrena pentru proba testului psihologic și pentru proba interviului de admitere la INM și Magistratură.

Vino alături de noi și rezolvă spețe de etică și deontologie, discută alături de colegii tăi motivația de a deveni magistrat, alcătuiește-ți fișa de prezentare și exersează comentariul citatelor relevante, pentru a avea un interviu de nota 10!

"Învață să muncești și să aștepți"! Balzac. Cu acest citat și cu naturalețea care mă caracterizează am cucerit comisia de interviu. Am învățat să fiu filosof după un avertisment dat de d-na Cora ("S., mai multă filosofie și ești pe drumul cel bun"). Am respectat indicațiile întocmai, am îmbinat trăirile și exemplele din viața personală cu câteva citate motivaționale și... încă puțin și deveneam "Nadia Comăneci". Sfaturile primite au fost impecabile, am participat la toate sesiunile de pregătire pentru interviu și am întâlnit niște colegi de studiu senzaționali, toți fiind mânați de un mentor minunat, Cora și atât.

Totuși, până la interviu, m-am pregătit cu niște băieți apăruți de nicăieri, tineri, neașteptat de bine pregătiți, entuziaști și care au pus suflet în pregătirea cursanților de parcă se pregăteau pentru propriul examen. Le prevăd un viitor fabulos, cu multe generații de specialiști în drept formate și cu nenumărate succese profesionale.”

– Sorin P.

Toți sunteți niște OAMENI fabuloși, iar succesul meu nu ar fi fost posibil fără sprijinul vostru! Vă mulțumesc și vă respect!🫡🤗 Ingenio🔝

 

„Buna tuturor! La sfârșit de experiența Ingenio, pot spune ca a meritat totul din plin! Astăzi am promovat examenul de licența și pe aceasta cale le Multumesc celor trei minunați mentori care mi-au clarificat tot ceea ce aveam nevoie intr-un mod interactiv. Va încurajez sa colaborați cu ei, pentru ca sunt niște oameni deosebiți și niște pasionați ai dreptului extrem de bine pregătiți. Multumesc, Ingenio, pentru reușită!”

– Andreea H.

 

”Va multumesc foarte foarte mult!💓💓💓 Pentru toata sustinerea, mai ales ca pentru mine faceti si voi parte din familia mea😂💛, pentru ca sincer va consider familia mea de drept si abia astept sa va revad si sa iesim din nou sa povestim!! Ador vibe ul vostru atat al mentorilor, cat si al colegilor, țara noastră chiar are oameni de excepție printre care voi, toate persoanele din comunitatea Ingenio pe care o admir enorm”

– Ana S. P.

Inegenio fundal

DESCOPERĂ GAMA NOASTRĂ DE ȘEDINȚE DE PREGĂTIRE.

AFLĂ DESPRE ACTIVITĂȚILE ȘI AVANTAJELE DIN COMUNITATEA IGNENIO!

Contactează-ne și vino la o ședință gratuită! Înscrie-te acum.

De-aici, vom parcurge împreună drumul spre succesul tău!”

 • Cum te ajută cursurile din Comunitatea Ingenio? Când au loc cursurile?
  Cursurile Ingenio te ajută să promovezi examenul de admitere în Barou, INM și Magistratură, Notariat și Executori judecătorești sau examenul de Licență în Drept. La Ingenio, predăm întreaga materie din tematica examenului de admitere în profesia de avocat, notar, magistrat sau executor. Împreună cu noi, vei studia, de la zero, întreaga tematică la drept civil, drept penal, procedură civilă și procedură penală. Predăm materia în mod practic și eficient. Obiectivul nostru este să-ți arătăm cele mai frecvente capcane doctrinare pe care le poți întâlni la examenele de admitere în profesiile juridice. Cursurile se susțin exclusiv online. În general, acestea se susțin în weekend ori în zilele nelucrătoare, pentru ca toți cursnații să poată participa. Linkurile de conectare sunt unice și sunt puse la dispoziție înainte de începerea cursurilor.
 • Cum te pregătești să devii avocat, magistrat, notar sau executor la INGENIO?
  La Ingenio, parcurgem întreaga materie din tematica de examen. Obiectivul nostru este să te ajutăm să obții un punctaj cât mai bun la examenul de admitere în profesie la care participi. Vom analiza împreună cele mai frecvente capcane doctrinare, vom parcurge dreptul civil, procedura civilă, dreptul penal și dreptul procesual penal împreună, pentru a înțelege cele mai controversate și dificile aspecte în mod logic, practic, flexibil și prietenos. Analizăm textul legal, soluționăm grile, creștem pasiunea ta pentur drept. Ingenio este partenerul tău de zi cu zi în drumul spre succesul în profesia juridică visată!
 • Știai că în comunitatea INGENIO regăsești persoane din toate profesiile juridice?
  La Ingenio, facem toate eforturile pentru a forma o Comunitate de profesioniști în Drept – avocați, notari, executori judecătorești, auditori de justiție, consilieri juridici sau studenți la Drept – suntem cu toții uniți în jurul aceleiași idei: cu multă pasiune, cu efort personal și beneficiind de un ghidaj profesionist, oricine poate accede în profesia juridică mult visată. În Comunitatea Ingenio, vei avea acces la peste opt sute de persoane: foști cursanți de la care poți afla informații prețioase despre profesia pe care ți-o dorești, poți primi sfaturile pe care ți le dorești, îți poți găsi partenerul de studiu sau poți lega prietenii de neuitat. Vino și tu alături de noi!
 • Mentorii INGENIO. Cine te va ghida pe drumul spre succes?
  Mentorii Ingenio sunt avocați, notari, consilieri, profesori sau consilieri de dezvoltare personală. Mentorii Ingenio sunt practicieni cu experiență și care se bucură de o bună reputație profesională. Faptul că mentorii Ingenio sunt practicieni ai Dreptului în activitate le permite să împărtășească din bogata lor experiență cursanților Ingenio, pentru ca procesul de învățare să depășească bariera pur teoretică. Astfel, fiecare membru din Comunitatea Ingenio are șansa de a parcurge un proces de învățare atât teoretic, cât și practic, totul pentru un rezultat de succes la examenul de admitere în profesia de avocat, notar, magistrat ori executor judecătoresc, urmat de o carieră solidă în domeniul juridic.
 • Care sunt metodele de plată?
  Participarea la cursurile Ingenio se poate realiza în mai multe modalități. Noi îți recomandăm PACHETUL COMPLET INGENIO, care îți oferă acces la toate cursurile de drept civil, procedură civilă, drept penal și procedură penală susținute pe durata unui modul, care, în general, se susține într-o perioadă de 12 săptămâni și presupune predarea și analiza integrală a materiilor de drept civil, procedură civilă, drept penal și procedură penală. Pachetul complet Ingenio costă 4.500 RON și poate fi achitat fie integral, fie, la cerere, în trei tranșe egale, pe durata modulului de pregătire. Plata se face exclusiv prin transfer bancar, în contul bancar al Ingenio, în baza facturii fiscale. De asemenea, poți achiziționa toate cursurile aferente unei materii. Astfel, dacă alegi doar modulul de drept civil, costul este de 1.500 RON. Dacă alegi doar modulul de procedură civilă, costul este de 1.500 RON. Dacă alegi modulul de penal și procedură penală, costul este de 1.500 RON. Desigur, poți participa și cu plata fiecărei ședințe, caz în care un curs de 2 (două) ore se tarifează cu 120 RON, indiferent de materie
 • Procentul de succes la examene obținut de cusanții din comunitatea INGENIO
  Comunitatea INGENIO are peste 245 cursanți activi, cu discuții referitoare la grile și alte aspecte relevante pentru examen – textul se schimbă în: În promoția 2023-2024, Ingenio a obținut următoarele procente de succes la examenele pentru care am pregătit cursanți: 100% procent de succes la examenul de Licență.- toți cursanții Ingenio, din toată România, au absolvit cu brio examenul de Licență în Drept; 85% procent de succes la examenul de Barou, INM și Magistratură, la testele-grilă și la proba redacțională/proba scrisă INM și Magistratură; 94% procent de succes la testul psihologic și, respectiv, la interviul final INM și Magistratură. Alătură-te Ingenio și fii parte din statisticile noastre de succes! Te vom susține necondiționat, continuu și constant în drumul tău spre succes!
 • Cum te poți înscrie?
  Te poți înscrie fie completând Formularul de Contact de pe site-ul nostru, fie trimițându-ne un mesaj pe Instagram, pe contul nostru, @meditatii.drept - https://www.instagram.com/meditatii.drept/, fie pe pagina de Facebook a Ingenio - https://www.facebook.com/ingeniodrept. Colegii noștri te vor contacta, ulterior, și vei ajunge în doar câteva minute să faci parte din Comunitatea noastră. Succesul va fi la doar câțiva pași distanță!
 • La Ingenio, vârsta nu contează: predarea se face de la zero, în condiții egale pentru cursanți.
  La Ingenio, oricine este binevenit. Credem că accesul la cursuri de calitate, flexibile, practice și concentrate pe creșterea rezultatelor la testele-grilă de admitere în profesiile juridice trebuie să fie permis oricăror persoane. Chiar dacă au trecut mulți ani de la terminarea facultății, chiar dacă nu lucrezi în domeniul juridic, alături de noi ai posibilitatea să te reaproprii de domeniul juridic, să studiezi flexibil și practic, să te integrezi într-o Comunitate activă și prietenoasă. Alături de noi, pășești pe drumul spre succes.

„Nu știu cum să vă mulțumesc pentru cunoasterea împărtășită nouă, răbdarea voastră, susținerea morală, gândul transmis ca nu suntem singuri și ca putem răzbi n drumul ăsta lung și greu pe care l-am ales.
 

Vă admir, vă stimez și vă mulțumesc!🤗
 

Și dragii mei colegi, sunteți minunați! Numai inainte!

Sunt mândra ca v am cunoscut pe toți cei din comunitatea INGENIO!💛💛💛”

– Oana N.

 

„Sunt profund recunoscătoare pentru tot ce a făcut Ingenio pentru mine, vreau pe aceasta cale sa va mulțumesc din suflet tuturor mentorilor. Datorită vouă am ajuns la un nivel la care nici nu-mi imaginam vreodată ca o sa fiu. Sunteți niște oameni de-a dreptul fantastici! Sunt foarte fericita ca am ales sa parcurg acest drum cu voi, am avut ocazia sa fac parte dintr-o comunitate minunata si sa întâlnesc atâția oameni frumoși si ambițioși!❤️”

– Ioana B.

 

„În primul rand, mesajul meu este pentru mentorii Ingenio!
 

Fara susținerea voastra nu as fi dobândit însemnele distinctive, nu ma puteam bucura de ele, si cel mai probabil nu le-as fi purtat cu atata incredere cu care sunt sigura ca le voi purta acum. Ati fost un sprijin constant pentru noi toti, va multumesc si va apreciez enorm de mult pentru toate orele de curs, pentru orele suplimentare si pentru ca ati depus tot efortul sa ne transmiteți pasiunea voastra pentru drept. V-am vazut ca pe un exemplu si am sperat intotdeauna sa nu va dezamagesc. Intre primul si ultimul curs am construit tot ce sunt astazi. Nimic din toate astea nu ar fi fost posibile fara voi ❤️

 

Va multumesc ca ati creat proiectul si ca ati fost constant plasa noastra de salvare pentru orice intrebare sau nelamurire ❤️

 

“Vocile” voastre vor ramane sunete constante de fundal, cu care vom citi fiecare articol de cod, in orice cerere si pledoarie. La fel ca la examen, de azi si in viata de zi cu zi 🫶🏻

 

Nu in ultimul rand, va multumesc tuturor ca sunteti aici si faceti ca INGENIO sa se întâmple. Fiecare dintre noi a construit usor, usor comunitatea de care ne bucuram astazi cu totii. Sunteti mult mai mult decat va imaginati ❤️ M-am bucurat din plin de toate interactiunile cu voi, online sau offline, si de la fiecare am avut ceva de invatat.

 

In final, vreau sa mentionez cateva aspecte pe care le-am invatat singura de la T0 si pana la Tf, si care, sper, sa va fie de folos si voua acum:

 

1. Nu renunțați niciodata la visul vostru. Indiferent de cat de greu pare, there’s always a way.

2. Bucurati-va intotdeauna de partea plina a paharului (pentru ca mereu exista).

3. Cand lucrurile nu se intampla sa fie, intotdeauna exista un motiv.”

– Andreea M.

Inegenio fundal

PREGĂTIRE PENTRU LICENȚĂ ȘI ADMITERE ÎN BAROU, INM ȘI NOTARIAT

COMUNITATEA ÎN FOTOGRAFII

Vezi cum arată o zi de cursuri alături de noi!

HAI CU NOI

ALĂTURĂ-TE COMUNITĂȚII

Mulțumim! Veți fi contactat pe What's App pentru a primi toate detaliile.

bottom of page